6 november 2018

Verschijning studiegids winter/voorjaar 2019

Achter de schermen wordt weer hard gewerkt aan ons winter-/voorjaarsprogramma 2019.

De studiegids zal rond vrijdag 23 november verschijnen. Op die datum is het studieprogramma ook zichtbaar via de website en kunt u inschrijven.

We zoeken een nieuwe medewerker!

Op korte termijn hebben we plaats voor een nieuwe administratief medewerker.

Als cursist van de Senioren Academie en lezer van onze Nieuwsbrief kent u mogelijk iemand die het leuk zou vinden om deel uit te gaan maken van ons kleine team.

Misschien weet u iemand die geïnteresseerd is? Zoekt de zoon of dochter van uw vrienden een leuke baan met gevarieerd administratief werk?

We vragen u daarom om de vacature onder de aandacht te brengen van familie en vrienden.

Voor de vacaturetekst klik hier.

Docente Marianne Vogel presenteert haar vierde Berlijn-detective "Geest en beest"

Op dinsdag 30 oktober jl. presenteerde onze docente Marianne Vogel in Groningen haar vierde Berlijn-detective "Geest en beest". In de volle boekhandel Godert Walter hield Marianne een praatje over de Duitse geschiedenis, literatuur en kunst waar ze zich bij het schrijven door heeft laten inspireren.

"Geest en beest" gaat over een kostbaar inktstel van Goethe, dat ooit in de Tweede Wereldoorlog door een SS-officier uit de Leidse universiteitsbibliotheek werd gestolen. Nu moeten de Amsterdamse speurders Sofie Bank en Frits Arends dit stukje cultuurgoed bij zijn drie gepensioneerde kinderen in Berlijn gaan zoeken. Marianne vertelde wat het voor deze mensen betekent om een 'foute' vader te hebben, wat die opdracht met de speurders Sofie en Frits doet en hoe het schrijven over deze thematiek haarzelf heeft aangegrepen. Daarbij onthulde ze ook iets over haar persoonlijke achtergrond: in een neventhema heeft ze de geschiedenis van haar vader verwerkt, die op achtjarige leeftijd zijn broertje verloor bij het bombardement van Rotterdam.

Na afloop van haar praatje overhandigde Marianne het eerste exemplaar van haar boek aan de directeur van het Goethe Institut Amsterdam, de heer Mikko Fritze. Fritze sprak vervolgens een dankwoord uit en beantwoordde vragen van het publiek. In 2019 zal Marianne weer een serie hoorcolleges aanbieden die op deze nieuwe detective is gebaseerd. Sporen van de Tweede Wereldoorlog in Berlijn, met name in de Joodse wijk, zullen daarin centraal staan. 

Wilt u deze nieuwsbrief voortaan niet meer ontvangen? Dan kunt u zich afmelden op het volgende emailadres: hovo@rug.nl

Wilt u volledig uitgeschreven worden en wilt u dus ook geen studiegids meer ontvangen, dan kunt u hiervoor ook mailen naar hovo@rug.nl
Geeft u daarbij aan dat u volledig uitgeschreven wilt worden. Bij uitschrijving worden al uw gegevens uit ons adressenbestand verwijderd.