9 mei 2019

Najaarsgids met een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de studiegids voor het najaar 2019.

Met ingang van het najaar zal de HOVO-cursusgids in een nieuw jasje verschijnen. Vanaf dan zal de naam van het oude Senioren Academie vervangen worden door de nieuwe naam HOVO Noord-Nederland

De vernieuwing van de website laat nog even op zich wachten, voor het najaar 2019 kunt u nog op de oude wijze inschrijven. Ook het adres van de website, www.hovoseniorenacademie.nl blijft in eerste instantie nog hetzelfde. Wij verwachten dat de nieuwe website met ingang van het winterseizoen 2020 in gebruik zal worden genomen. Uiteraard wordt u dan uitvoerig ge├»nformeerd.

De vernieuwde najaarsgids verschijnt rond vrijdag 7 juni en de website wordt dan ook opengesteld. Vanaf dat moment kunt u voor de najaarscursussen inschrijven.

Zomercursussen begonnen

Een aantal cursussen van het lopende zomerseizoen is nu al vol en sommige zijn zelfs al begonnen. Hiervoor kunt u zich niet meer inschrijven.

Voor een paar andere cursussen nadert de uiterste inschrijfdatum met rasse schreden.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de korte cursus over de Nederlandse geschiedenis, die door archivaris Paul Brood wordt gegeven. Hij gaat in op een aantal momenten in onze geschiedenis die bepalend zijn geweest voor de identiteit van Nederland als zelfstandige natie en doet dit aan de hand van een aantal archiefstukken in het Nationaal Archief. Voor deze cursus kunt u zich nog tot 21 mei inschrijven.

Nog sneller nadert de uiterste inschrijfdatum (14 mei) voor de cursus van Andreas Wismeijer, bekend en geliefd als docent bij verschillende HOVO's in Nederland. Een zomercursus over het ontstaan van onze persoonlijkheid en het verloop hiervan gedurende het leven. Ga je met het ouder worden steeds meer op je ouders lijken? Blijft je persoonlijkheid over een leven heen grotendeels hetzelfde? Of verandert deze? 

Voor meer informatie voor de cursussen kunt op onderstaande link klikken:

cursus 19ZG04 (Paul Brood, Topstukken uit onze democratie)

cursus 19ZG11 (Andreas Wismeijer, Persoonlijkheidspsychologie)

Inge Vonhof met pensioen

In mei gaat Inge Vonhof, medwerkster van het secretariaat, met pensioen. Vele cursisten en docenten hebben Inge in de loop der jaren aan de telefoon gekregen of met haar gesproken als ze binnenliepen bij het secretariaat.

Hoog tijd dus voor een kort gesprekje bij het afscheid van de 'vrouw aan de telefoon en achter het bureau'.

Hier treft u de volledige tekst

"Graag wil ik u, cursisten en docenten, hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking van de afgelopen jaren. Ik wens u en de Senioren Academie alle succes toe voor de toekomst!" 

Nieuwe medewerkster Kirsten Kuiken

De opvolgster van Inge Vonhof is Kirsten Kuiken.

Zij geeft graag een korte, persoonlijke introductie van zichzelf:

"Mijn naam is Kirsten Kuiken, ik ben 36 jaar en woon in Groningen. Sinds eind januari 2019 werk ik met veel plezier voor de Senioren Academie. Ik vind het leuk om mijn bijdrage te leveren binnen het team: om samen ieder trimester een mooie reeks cursussen te organiseren. Hier verwerk ik voornamelijk de inschrijvingen, beantwoord vragen per email en beantwoord de telefonische vragen. Ook heb ik dagelijks contact met veel enthousiaste cursisten. Dat maakt het werk divers. Na een inwerkperiode van een aantal maanden mag ik nu de werkzaamheden van Inge overnemen. Bedankt Inge en heel veel plezier met het pensioen."

Cursiste draagt nieuwe cursus en docent aan

In het najaarsprogramma 2019 biedt de Senioren Academie de cursus De economie verklaard voor de niet-econoom aan.

Lia Dekker, cursiste bij de Senioren Academie, heeft het initiatief genomen om zelf een onderwerp voor te stellen aan Jacqueline Kampman, directrice van de Senioren Academie.

Om te lezen hoe dit idee is ontstaan klik hier

Zomersluiting

Vanaf maandag 15 juli t/m vrijdag 23 augustus 2019 is het secretariaat van de Senioren Academie beperkt geopend: van maandag tot en met woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Inschrijving voor de cursussen is in deze periode gewoon mogelijk.

Op vrijdag gesloten
Vanaf vrijdag 10 mei t/m vrijdag 23 augustus 2019 is het secretariaat op vrijdag gesloten.

Wilt u deze nieuwsbrief voortaan niet meer ontvangen? Dan kunt u zich afmelden via het volgende emailadres: hovo@rug.nl

Wilt u volledig uitgeschreven worden, en wilt u ook geen studiegids meer ontvangen, dan kunt u hiervoor ook mailen naar hovo@rug.nl.

Geeft u daarbij aan dat u volledig uitgeschreven wilt worden. Bij uitschrijving worden al uw persoonlijke gegevens uit ons adressenbestand verwijderd.