Mens en maatschappij

Ik doe, ik doe …..wat jij ook doet?! - Over beïnvloeden van gedrag

Schilder, drs. A.J.E. - Hoorcolleges (4 x), eens per 2 weken - € 102,00

De uiterste inschrijfdatum van deze cursus is gepasseerd. U kunt zich niet meer inschrijven.

In de psychologie wordt studie gemaakt van mensen en hun gedrag. Naast pogingen om de factoren te vinden die verschillen tussen mensen verklaren en ons daarmee in staat stellen hun gedrag te voorspellen (persoonlijkheidspsychologie) wordt er ook veel onderzoek gedaan naar hoe we gedrag van mensen kunnen beïnvloeden. Hoe zorgen we ervoor dat mensen zich goed gedragen in het verkeer, gezond leven, bepaalde producten kopen, abonnementen afsluiten, sociaal gedrag laten zien en zuiniger omgaan met energie?

Europa tussen Rome en Londen - De Europese Unie, waarvandaan en op weg naar wat?

Daemen, dr. H. - Hoorcolleges (6x) met ruimte voor vragen en discussie - € 145,00

De uiterste inschrijfdatum van deze cursus is gepasseerd. U kunt zich niet meer inschijven. 


De Europese Integratie kent hoogtepunten en diepe dalen: economische en politieke groei, gecombineerd met crises en twijfel. En nog steeds is het niet duidelijk hoe de Unie er in de toekomst uit zal zien.

Het is lastig dit integratieproces te begrijpen, maar veel wordt duidelijk wanneer men kennisneemt van de geschiedenis en de inrichting van de Unie.  

Leeskamer Levenskunst: Alledaagse creativiteit Over flexibel denken en veerkracht - Deze cursus is volgeboekt.

Vogel, dr. dr. Marianne - werkcollege (6x) om de week - € 167,00

Deze cursus is vol. U kunt zich niet meer inschrijven.

Creativiteit is veel meer dan artistiek bezig zijn. Het is een belangrijk thema in de positieve psychologie, een stroming die kijkt naar positieve emoties en het floreren van mensen. Alledaagse creativiteit gaat over flexibel denken, veerkracht vertonen en uit je comfortzone komen. En dat is nogal eens nodig in het leven. Bijvoorbeeld omdat oude gewoontes een sleur zijn geworden. Omdat uw situatie verandert en u nieuwe oplossingen nodig hebt. Of omdat u graag creatiever met allerlei kwesties wilt omgaan. Maar kun je creativiteit dan leren of versterken? Wat is het eigenlijk? En hoe pas je het optimaal toe? In deze spannende leeskamer komen zowel theoretische als praktische facetten aan bod.